Locatie

De kapel

Dichtbij onze B&B staat het Sint Anna kapelletje. Erg leuk om te bezichtigen. Het kunstwerk daarnaast is gemaakt door buurman Dhr. G. Castenmiller.

Buurtschap Koolwijk

Koolwijk ligt midden tussen de dorpjes Berghem en Herpen, tegen het bosgebied Herperduin/Maasthorst en dichtbij de stad Oss.

De molen

De molen van Ravenstein.

Onze B&B is gelokaliseerd in noord Brabant in het buurtschap Koolwijk (in het plaatselijk dialect uitgesproken als kolluk). Als een van de kernen van de gemeente Oss midden tussen de dorpen Berghem en Herpen in en tegen het bosgebied van de Herpse Bossen aan. Dit bos en recreatiegebied, veelal bekend als Herperduin, is ongeveer 400 ha groot. In het bos zijn stuifduinen aanwezig en ook zijn er enkele plassen, namelijk het “Klompven” en het “Groot Ganzenven”. Deze laatste is de waterbron voor verschillende dieren en bied ‘s- winters de mogelijkheid tot schaatsen op natuurijs.

Torentje

De gevangenis- toren van Megen.

Wild

In de bossen loopt veel wild rond. Naast konijnen, herten en eekhoorns lopen er ook Schotse Hooglanders.

Herperduin

De plassen in de bossen van Herperduin.

In de Herpse Bossen bevindt zich ook een voormalige brandtoren uit 1955 die tegenwoordig voor vogelwaarnemingen wordt gebruikt. Hij staat op een heuvel van 17 m (konijntjesberg) boven de zeespiegel, en steekt daar zelf nog 22 m boven uit. Het is hiermee de grootste houten uitkijkpost van Nederland. Het gehele gebied is deel gaan uitmaken van een ecologische verbindingszone in de richting van het Natuurpark Maashorst. Dassen komen in dit gebied talrijk voor en ook zijn er kuddes schapen, wilde paarden en schotse hooglanders te ontdekken. Deze dieren leven in goede harmonie met en tussen de bezoekers van het bos. Er zijn een groot aantal verschillende wandelroutes uitgezet die u een deel of het gehele bosgebied laten ontdekken. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de heuvelachtige gedeeltes van het bos maar er zijn ook veel goede fietspaden die u met het bos laten kennismaken of u brengen tot een van de vele gezellige dorpen die dit gebied kent. Waaronder natuurlijk vestigingsstad Ravenstein, Megen en het prachtige stadje Grave. Mocht u erop uit willen en de gezellige drukte van de stad bezoeken dan zijn de steden Oss, Nijmegen, Eindhoven en natuurlijk onze Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch in enkele autominuten te bereiken. B&B Den Binnentuin is uw ideale gastenverblijf voor een of meerde overnachtingen!

Nijmegen

Op de Waalkade in Nijmegen is veel te doen. Voldoende terrassen en eetgelegenheden.

Den Bosch

Deze cathedraal (de Sint Jan) is leuk om te bezoeken.

Oss

Het centrum van Oss ligt een paar kilometer bij ons vandaan. Hier is ook altijd iets te beleven!